BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 12 May 2010

Few Things In My Mind

Nak keren aje kan tajuk dalam BI... Well you know me! hahaha! Sok buley la katekan [BM : Perasan Jadi Orang Putih la katekan] hahaha... Tak kesah la ape bahasa aku nak pakai kan, yang pasti tu yang aku ada dalam fikiran.. Banyak sangat benda nak cerita tapi tak tahu macam mana nak mulakan... Otak pun dah berkarat so terpaksalah belajar mengetik (menulis) dalam bahasa ibunda aku a.k.a English walaupun sekadar tajuk nya doang [sahaja] hahahahaha... There were a lot of things happened recently... But I wasn't sure what was it... Forgot already... Trust me, I posses a severe amnesia these few months.. Haha

1.Thank you so much! Muah! Muah!

Baru aku nampak aku ada Follower selain Miss Edo and Miss Eja... terima kasih ye kepada yang meng-follow.... Buah stroberi diluar pagar, ambil gunting tolong potongkan, saya budak baru belajar, salah silap, mohon pertolongan... chewah! sesungguhnya silap besarlah yang mengfollow sebab blog aku ni ada virus.. korang baca je, korang mesti tertido.. xpon tersengguk-sengguk dek kebosanan blog aku ni... tp xpe... aku xkesah.. aku sedor diri... xmenarik pon xpelah.. tp aku nak merayu, tolonglah jgn delete diri anda.. saya malu nanti! hahahha... sebab sure-sure bosan sgt sampai terpaksa mendeletekan diri dari mengfollow saya! hahaha... aku pon sebenarnya tak faham macam mana seorang ni dapat byk sgt follower.. korang pakai mandrem ek?? xbaik main tipu! hahha,... mungkin menarik ye! memang ada blog yang sgt menarik cerita dia.. atau, lain daripada yang lain... creative sungguh anak-anak zzaman sekarang! yeay! ini lah rakyat Malaysia! erk?? suddenly... bosan dan mengarut... kesimpulan nya, terima kasih sebab sudi follow ye.. tu je... :))

2. Yesterday

Semalam hari aneh buat aku sebab member-member aku banyak yang beremosi... Aku suka!! hahaha.. emosi itu adalah satu cara yang menarik untu dipertontonkan.. Yang kat Jakarta emo sampai baling pinggan mangkuk... Yang kat Bandung emosi sampai berairmata darah [wow!] Yang kat Kelantan emosi sampai constipation [sembelit] hahahahahaha.. menarik kan cara member2 aku beremosi... yang paling menarik yang constipation ni.. hahaha... mampos la aku, kalau minah-minah ni baca sure-sure aku kene santau esok... rileks ye kengkawan.. menarik la beremosi, aku rasa kalau hidup xda emosi ni jadi macam enchek **** hahaha.. bosan! kalau aku emosi aku macam orang histeria... menarik weyh.. time tu, semua kosa kata aku boleh keluarkan, indon ke malaysia ke, English ke.. vocab aku suddenly jadi sangat bagus dan memberansangkan... WOW! aku pon teruja kat diri sendiri kadang2..

Ape lagi yang menarik semalam?? Erm... THOMAS!! haaa ni yang aku emo balik.. Ya Allah hai, macam mana lah leh kalah diorang ni... yang lagi sakit hati tu, benda yang sama berulang kembali... Hafiz Hashim yang jadi penentu akhirnya tumpas... Aku ni tak sokong negara aku ke? Hey! Cilakak la kalau cakap aku xsokong kan... time 2008 tu aku punya lah bersungguh-sungguh terjerit terpukau sokong negara aku kat ISTORA GELORA Bung Karno ni.... kitorang ni dah ala-ala cheer leaders dah.. kalau masuk peringkat international kompem nombor 20 tu dah ada dalam tgn dah weyh! hahaha.. aku aneh, kenapa time Hafiz Hashim main je most of Malaysian akan kata, erm kalah ke ni?? macam kalah je..tapi xpe lah elum tentu lagi.. masih ada harapan... pesimis sangat... kenapa ek? aku conclude kan, memang Hafiz main macam taik! alamak... kalau ada yang baca ni mesti la ada yang buat group "Banned dr.Anonymous" haruslah yang setuju tu jutaan makhluk kan.. xcukup orang kat Malaysia yang indon pon ikut sama.. hahaha,,, xkesah la kan.. kita tgk dari sudut pandang yang berbeza...Tapi satu benda je yang aku simpulkan tidak konsisten

3. Today

Hari ni punya lah emo, sebab aku kene tengok Uber Cup dengan mbak aku.. dah la Indo-MAS.... kalah.. macam sial je aku kene kutuk dgn mbak.. alamak aii... malas aku nak layan.. Thomas?? Yeay!!! Kita menang... aku ingat kita pesimis kat Hafiz je.. malangnya rakyat Malaysia pesimis berlebihan.. start Wong Choong Han (antara feveret aku) pon depa pesimis gak.. Ya Allah hai.. tolong la... makhluk tu dah 32 tahun kot... dah kira veteran dah... nak wat macam mana.... tumpas.. tp patriotik tetap patriotik! Harus ketitisan akhir!! Last2 Hafiz tu jugak yang kasi menang kan.. WOW...


OK.. try baca ni

First its psychiatry ye.. ok...

yang penting tu.. the first comment.... seriously aku ingat zaman aku je byk benda2 alah macam ni rupanya ramai jugak yang macam ni lagi.. aku dan cikgu aku menyimpulkan ni adalah makhluk type JUMUD!! esok kan... ada lah yang berzikir dan beristighfar dek kata2 aku macam ni... akulah yang kafir dan munafik sebab keluarkan statement macam ni... ni lah makhluk yang segolongan dengan mu... sebelum nak cakap lanjut... aku bukan anti sesiapa ek.. aku 5 tahun dok sekolah agama, aku dah masak dah dengan selok belok agama ni... bukan lah aku expert tentang agama.. sure2 lah tidak.. blog ni dah cukup membuktikan yang ilmu agama aku kontang! tp aku  xfaham org cerita pasal badminton tetibe "akhirat jualah tempat kembali" Ya Allah.. kalau bahasa Indo, "GA NYAMBUNG MAS!!!" orang tengah cakap pasal badminton kau pulak cerita macam nak bagi ceramah.. ye lah postif.. kau nak mengingatkan manusia.. tp bukan macam tu kot nak interfere.. kalau aku yg mendengar, kompem2 aku lari lintang pukang... niat tu betul tp tak kene tempat dan cara.. sama lah kalau kau tgh meeting suddenly ada org datang, akhirat jualah tempat kembali.. xke aneh tu...jadi kepada ustad2 sekalian tolong lah ikut perkembangan zaman ye... Islam tu kan sesuai sepanjang zaman... jadi sesuaikan lah ikut keadaan.. memang lah zaman tu perlu disesuaikan dengan agama alah.. u get what i mean kan...lepas tu bila org merespon kata pulak nak bagi peringatan sesama muslim.. ni lah part yang jumud sebenarnya.. ko nak bagi peringatan time x sesuai. tolong lah berkembang.. sebab apa org ramai xnak dgr time org2 ni nak berdakwah and menegur.. sebab macam ni lah.... cth.. aku pakai suar pendek.. tetibe datang.."tak tutup aurat masuk neraka" ewah2... sedap je nak tegur macam tu... kalau aku reply " tegur org dengan cara tak sopan pon berdosa.. boleh masuk neraka x?" harus lah aku xnak ikut.. fire aku time2 tu... boleh x kalau nak fire time aku tgh xbuat benda2 tu.. manusia tu ada ego beb.. kesimpulan, islam tu TAK PERNAH JUMUD.. tp kita yang buat dia nampak seperti itu.. sebab tu aku jarang nak borak dgn org2 yang lebat berapi dalam agama.. baik cakap dgn org yang pikiran agama tinggi tp cara cakap macam air... tenang je.. nak je aku ikut...  Ingat, aku bukan nak memburuk2kan agama.. aku orang Islam juga.. Tuhan aku selamanya Allah yang Maha Esa, Nabi aku selamanya Muhammad S.A.W. aku xbengang kalau orang bawak agama dengan betul sebab agama tu fitrah.. tp kalau xsesuai, org yang ada didikan agama macam tu pon sure2 malas nak dgr.. memang la aku x alim.. maka alimkan lah kami (yang tak cukup penghayatan agama ni) dengan cara kami.. bukan dengan cara men"aib"kan dan maki hamun.. tetibe out of topic lak kan... hahaha..sekian~

2 comments:

ibnushams...............................muhammad akram shamsuri said...

JUMUD2..... hahahahaha...emo3...hidup abang aiman !!!!!!!!!

dr.anonymous said...

ceyt! thanks btw :)