BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 28 November 2010

It's QUILLING time!!

hahah.. mesti penasaran "Quilling" ni apa kan? hahaha... korang ada 2 pilihan, first, korang nak tahu detail pasal benda alah ni xpon, kedua korang dengar je aku eksplen. kalau korang pilih nombor satu, korg just click kat sini atau aku simplify kan, quilling ini sebenarnya salah satu fine art yang menggunakan cara menggulung dan membentuk strips of paper menjadi satu bentuk art yang kreatif! Aku sebenarnya tak pernah tahu pon benda macam ni, jgn kate xpernah tahu, sebenarnya aku pon xpernah nak amek tahu! lol!! tapi tetiba hati suci aku rasa cam nak tgk ape benda sebenarnya benda alah ni after aku secara tak sengaja di tagged oleh budak2 kat persatuan aku kat sini PKPMI cawangan Jakarta. poster dia sangat menarik! tak caye tingok ni!



menarik tak??

the first time aku tgk promo ni aku ingat pesta deepavali! tu yang aku nak join. x deepavali, depa nak buat program macam Malaysia truly Asia, yang gabungkan tarian2 satu Malaysia.. ape sih namanya.. uda lupa gw.. hehehe.. tp tu lah.. macam keren bangeeddd!! jadi pengen ikut, sampai last2 aku baca quilling ni apa.. but then again, tak pe, walaupun benda2 ni bukan jenis aku, benda2 detail macam ni... tp aku p jugak la... rupa2nya xsangka ada jugak budak2 yang berminat, yang aneh tu lelaki pon ada gak! but then again, kenapa nak pk negatif kan..  tu satu ilmu yang dapat kita belajar, at least bila org tanya quilling tu apa, kita dapat jawab, and we can say that we have tried once... best ke tak tu, lain cite, but at least experience ada.. tol x??

Quilling ni sangat la menguji kesabaran.. serius shit!!!! sangat detail.. cape aku! selamat buat bareng ama CS (counterstrike?? hoho.. we pronounce it ce-es - e as in "esok" which means colleague, atau best buddies la) so dapat lah buat dgn seloroh...kalau tak mau emosi aku buat benda ni.. detail sgt.. cape! so pas blajar benda2 yang dulu nya aku anggap sepele or benda ngarut, actually i learn something... Something yang aku tak sangka aku dapat.. pastu ada tertibe dia buat contest plak kan... haa lagi la mampos! tambah2 stress aku! tp secara tak sengaja, aku n team mate aku menang.. tapi SAGUHATI je la.. hahaha.. haaaaa gelak! gelak!! aku bangga kot dapat saguhati! kalahkan beberapa yg lain ;p haha... above all benda ni, lumayan la untuk belajar.. so tgk2 la gambar kat bawah ni kalau2 kalian tertarik! okeh!!


 stars

dreams

butterfly

tapi ni yang susah la.. try la blaja buat yang senang2.. nak bagi orang tertarik mesti la yang cantek.. kalau camtaik mesti la xda yang nak.. hehehehe.. 

selamat mencoba!!



5 comments:

akie said...

senget..
ko x tau ke pe bende tu? haha
ak penah je tgok tp x penah buat..
huhu, upload r gambar quill yg korg menang tu..
ak da tgok kt fb :P

tahniah btw ^^

misz myza said...

wah.. kebetulan.. mmg sy baru cuba meminati quilling ni.. best kan buat benda2 mcm ni..

dr.anonymous said...

akie : ku tahu pas baca kat wiki.. lol~ alah.. aku kan blur2 alam siket.. normal la tu...

misz myza : yeke?? hahaha.. mungkin perempuan seronok.. tapi untuk lelaki, jarang la.. detail sgt, but then again, it is an experience to be remembered :)

misz myza said...

yup.. lelaki mmg jarang wat2 mcm ni..btw, ur design yg star 2 mmg sgt cantik... kreatif!! nnti upload la lagi gambar2 quilling yang awk buat 2.. nk tgk jugak.. hehehehe..

BisKut ChiPmOrE said...

suka rama2 tu..nak!!!